Lars Rambes hemsida
knapp1STARTknappLARSknappBÖCKERknappINTERVJUERknappMEDIAknappPRESSknappKONTAKTknapp NederlandsItalianoDeutchEnglish
 

Böcker


 1. Kvinnorna i sjön
  Kvinnorna i sjön

Strängnäsdeckaren:

 1. Skuggans spel
  Skuggans spel

 2. Spåren på bryggan
  Spåren på bryggan

Övriga böcker:

 1. Lyckas med bokutgivning
  Lyckas med bokutgivning

 

 

 

Kvinnorna i sjön


Kvinnorna i sjön

Johan Åberg fotograferar det gamla industriområdet vid Järlasjön i Nacka, en rå och sliten miljö som fascinerar honom. När två unga kvinnor hittas mördade i sjön berör det Johan djupt. Synerna som förföljer honom antyder att han vet mer om det som har hänt än han förstår. Snart dras han in i ett triangeldrama som förändrar hans liv för alltid.

Sexton år senare har industriområdet omdanats. Här bjuds det goda livet i vackra ljusa bostäder intill sjön. Det är hit Johan motvilligt återvänder, nu en trasig man plågad av huvudvärk, minnesluckor och vålnaderna som hemsöker honom.

Kvinnorna i sjön är en suggestiv skräckroman, en djupt psykologisk thriller som utforskar vad vi egentligen vet om oss själva, vad som händer i våra drömmar och vad vi väljer att minnas. Johans upplevelser ställs mot berättelsen om en plats med en mörk hemlighet. I bakgrunden ligger spökhistorien om de dränkta kvinnorna, de som enligt sägnen visar sig för de levande.

Läsarröster


 • "En skickligt uppbyggd, mörk och skrämmande berättelse. Spännande från första till sista sidan. Det har tänts en ny stjärna på den svenska skräckhimlen, och hans namn är Lars Rambe."
  - Caroline L Jensen

 • Rambe lyckas skickligt få mig att tvivla, få mig att tro. Tro på Johan som måste våga det ofattbara att minnas det som inte får finnas, våga lita på sina hallucinationer för att rädda de som är verkliga. Allt omgivet av ett gammalt industriområde runt en sjö där forna kvinnors klagan viner i luften och kräver om upprättelse...
  - Susanne, Akademibokhandeln Sickla

 

Köp boken


 

Strängnäsdeckaren


 

 
 

Copyright ©2010 Lars Rambe. All rights reserved.

Dela |